Blogg

Ayuruveda

1crIgår kväll hade Agneta Lindén föreläsning på Mamita om Ayurveda, Agneta är Ayurvedisk häslorådgivare och ger konsultationer på Mamita.

Fam var på plats tillsammans med Agneta för att välkomna alla besökare och det var så roligt att se alla välbekanta besökare, men också att så många nya hade hittat till oss. Intresset för Ayurveda växer, och många ställer sig frågan om det går att kombinera en Ayurvedisk livsstil med en svensk vardag. Detta är något som Agneta är väldigt bra på, att ge dig verktygen så att just den kombinationen fungerar.

Agneta beskriver det såhär:

”För mig har god hälsa alltid varit kärnan till lycka. Att må bra till kropp & själ är någonting jag strävar efter i allt jag gör. Därför är det fantastiskt att också kunna hjälpa andra människor till ett mer harmoniskt och lyckligt liv genom mina konsultationer.

Många är vi som är stressade & pressade till det yttersta. Vi människor kan nog behöva stanna upp då & då, fundera på vad som är viktigt i livet och kanske lära oss de mest triviala sakerna på nytt. Att andas, att tugga maten vi äter, att sova, att känna & att se. Att på riktigt hitta den inre & yttre balansen i livet! Här kan Ayurveda verkligen vara ett bra verktyg som får oss att vakna till och börja ta hand om oss & vår omgivning.”

Inom Ayurvedan pratar man om de tre doshorna (en kraft) som är

Vata-rymd, luft

Pitta-eld

Kapha-vatten, jord

Vi har alla en unik uppsättning av varje dosha inom oss, med en eller två som dominerar. Det är doshorna som gör oss unika, både vad det gäller vårt yttre och i vårt sinne. Dom påverkar hur vi mår, vår kost, sömnen, allt som rör oss och är vi.
I en hälsokonsultation med Agneta känner hon av vilken dosha som dominerar hos dig, samt vilka eventuella obalanser som finns. Ni samtalar om vad just du kan göra för att balansera upp detta, du får råd och övningar som är personliga och som passar in i dina vardagsrutiner.
För att boka en konsultation på Mamitamailar du på denna adress: agneta.linden@sathyam.se.
En deltagare som varit på Agnetas föreläsning tidigare skriver om det HÄR

 

Det här inlägget har 0 Kommentarer

Lämna en kommentar